VIDEO NADZOR

Video nadzor jednako kao i drugi segmenti tehničke zaštite doživljava znatan rast u zadnjih nekoliko godina. Napredak tehnologije omogućio je upotrebu video nadzora u različite svrhe i uvelike proširio njegovu primjenu te učinio ovaj segment dostupnim velikom broju korisnika. Sustavi video nadzora koriste se u novčarskim, industrijskim postrojenjima, stambenim i trgovačkim objektima.

Osim u svrhu prevencije od kaznenih dijela poput provale, razbojništva, krađe, vandalizma, terorizma i sl, te identifikacije počinitelja, sustavi video nadzora se koriste i za nadzor proizvodnih procesa, nadzor i regulaciju prometa, detekciju požara na otvorenom prostoru te razne druge svrhe.

Bilo da govorimo o vanjskom otkrivanju uljeza, sigurnosti objekta ili zaštiti ključnih prostora unutar samog objekta potrebno je procijeniti pojedine rizike i izgraditi rješenje video nadzora kombinirajući dokazane tehnike uz vodeću vrhunsku tehnologiju.

S obzirom da je ovdje riječ o brzorastućoj grani koja svoje primjene nalazi u sve širem spektru djelatnosti naša tvrtka konstantno prati razvoj tehnologije, ali i usavršava ljudske resurse čija je zadaća projektiranje i izvođenje ovog oblika tehničke zaštite.

CCTV VIDEO NADZOR

CCTV (Closed Circuit Television) video nadzor predstavlja zatvoren sustav video kamera koji svoj video signal prenosi na ograničen broj nadzornih mjesta. Video signal se prenosi do centralnog mjesta na kojem se vrši snimanje na DVR (Digital Video Recorder) koji ujedno vrši prikaz video signala na monitor.

Ukoliko se navedeni sustav želi koristiti u svrhe prepoznavanja osoba i/ili naknadne identifikacije počinitelja kaznenog djela, potrebno je izabrati opremu s posebnim karakteristikama poput kamera visoke rezolucije za snimanje u dnevnim i noćnim uvjetima koje nisu osjetljive na promjenjivo osvjetljenje.

IP VIDEO NADZOR

IP kamere predstavljaju najbrže rastući segment na tržištu video nadzora. Bazirajući se na internet protokolu kamere mogu slati i primate podatke putem kompjuterske mreže (WAN/LAN) i interneta što analogne (CCTV) kamere ne mogu.

Prednost IP kamera je bolja kvaliteta slike, budući da IP kamera nije ograničena PAL ili NTSC formatom, koji je limitiran maksimalnom rezolucijom od 704*576 piksela (PAL). Za snimanje videa sa IP kamera koriste se standardna računala.

IP kamere omogućavaju njihovim vlasnicima pogled kroz kameru putem internet veze preko njihovih računala ili 3G mobilnih uređaja.

Tokom vremena razvijen je softver koji omogućava integraciju video nadzora sa ostalim tehničkim sustavima i zajedničkim bazama podataka, primjerice sa sustavom za kontrolu pristupa i sustavom POS-a. Također je omogućena dodatna analiza video materijala što je dovelo do razvoja niza korisnih aplikacija poput praćenja objekata u pokretu kod pokretnih kamera, automatske izrade statističkih izvještaja, automatskog prepoznavanje registarskih tablica i sl.

FOTO I VIDEO GALERIJA

Kontaktirajte nas