DOJAVA POŽARA

Prvenstvena funkcija ovog sustava za zaštitu života i imovine dojava je požara i evakuacija ljudi.

Sustavi dojave požara u objektu ili lokalni sustavi dojave požara omogućavaju zvučnu, govornu ili svjetlosnu signalizaciju kao rezultat automatske detekcije dima, ručne dojave ili dojave sa sustava za gašenje požara kao npr. sprinkler sustava. Zahtjevi navedenih sustava determinirani su različitim faktorima kao što su veličina ili tip objekta. Neke tipične značajke koje se nalaze u tim sustavima, a nisu ograničene govornom evakuacijom, uključuju i komunikaciju sa zaštitarskim centrom te grafički prikaz dojave.

Budući da cijene ugrađenih sustava variraju ovisno o opremi i objektu važno je također napomenuti kako se uložen novac višestruko vraća što kroz sigurnost što kroz smanjene premije osiguranja ili manje materijalne štete uslijed pravovremene detekcije požara.

S obzirom da je u današnje vrijeme većina novoizgrađenih objekata u svijetu opremljena nekom vrstom sustava za detekciju požara očigledno je sve veće prepoznavanje njihove važnosti.

Bitno je naglasiti kako je osim kvalitetne i pouzdane opreme preduvjet za ispravno funkcioniranje sustava ali i zakonski propisan uvjet godišnje ispitivanje ispravnosti te polugodišnje servisiranje istog. Našim klijentima zajamčena je kvaliteta i sigurnost kroz stručnost i višegodišnje iskustvo našeg tima ljudi u projektiranju i izvođenju ovog segmenta zaštite od požara.

FOTO I VIDEO GALERIJA

Kontaktirajte nas